Maximum the Hormone to japoński zespół rockowy. Powstał w roku 1998, założony przez Daisuke Tsuda i Nawo Kawakita oraz SUGI i KEY.
Skład
Maximum the Ryo-kun – gitary, wokal
Daisuke-han – wokal
Nao – perkusja, Wokal
Uehara Futoshi –Bass , wokal
Dyskografia
A.S.A. Crew (1999)
Hō (2001)
Mimi Kajiru (2002)
Kusoban (2004)
Rokkinpo Goroshi (2005)
Bu-ikikaesu (2007)
Ta piosenka mnie rozwaliła: http://www.youtube.com/watch?v=BV33trFP4_s x\
A tak w ogóle, to uważam, że to zboczeńcy xD
Już się nie mogę doczekać aż ujrzę głębię swego zwyrodnienia
Gość
Zaiste zacny zespół Jeden z ciekawszych jeśli chodzi o j-rock moim zdaniem. "Zetsubou Billy" i "What's up people?" miażdżą.
Twórczości nie znam, ale "Zetsubou Billy" wymiata tak bardzo, że aż musiałam to napisać
Gość
Ten zespół mnie rozwalił. Na początku nie wiedziałam,co o nim mysleć, i dalej nie wiem. Po prostu, łał o.o
Co ciekawe,został okrzyknięty "japońskim nowym SOAD'em". Zgadzacie sie z tym stwierdzeniem ? Ja osobiście nie do końca
Gość
Nawet nawet :P Nigdy nie lubiłem i raczej nie polubię japońskiej muzyki, ale ten zespół jest nawet spoko
Mają parę fajnych kawałków. Poznałem go oglądając Death Note(ich utwór jest openingiem w późniejszych odcinkach)
Ostatnio edytowany przez Strasznik (2011-05-01 12:31:53)
User
Największe gówno jakie w życiu słyszałem. Już wole Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis.
Gość
W cholerę lubię. Z ulubionych kawałków to chyba Rock'n'Roll Chainsaw, Shimi, Kyoukatsu, Kawakita Saruin...
Uwielbiam kontrast pomiędzy wokalami. A Nawo na perkusji to wymiata <3
User
Mają kilka fajnych piosenek.Tak jak większość poznałem ich dzięki Death Note :P
Gość
ehh death note:DDDD no oni są mega.,,,, jedni z lepszych zespołów grających j-rock
User
Nie, nie, nie mam jakiś (nie)wytłumaczalny wstręt do Azjatów i nie mogę tego słuchać. Choć kiedyś jeszcze w technikum jak byłam, to jedna piosenka była nawet, nawet... ale teraz już nie wiem co to było.
User
Po prostu wyszłaś żeś se już z wieku dziecięcego i zaczniesz niebawem słuchać country.
Jeszcze troche i Hera też może wyjdzie z wieku dziecięcego, bo Verki Anielki to już raczey nie : (