Varg - Varg - niemiecki zespół pagan/black metalowy powstały w Coburgu w 2005 roku. Varg oznacza w języku szwedzkim/norweskim wilk. Tematyka utworów oscyluje wokół nordyckiej mitologii.
Obecny skład zespołu:
Basti „Draugr” - Vocals (2008- )
Philipp „Freki” Seiler - Electric & Acoustic Guitar (2005- )
Zasch „Hati” - Guitar (2008- )
Timo „Managarm” - Bass (2008- )
Silvester „Fenrier” Grundmann - Drums (2005- )
Byli członkowie:
Sebastian „Geri” Feick - Vocals & Guitar (2005-2007) (Mathyr, Ashes of a Lifetime, Northern Frost (Session), Ivenberg)
Thomas „Skoll” Winkelmann - Bass (2005-2007)
Dyskografia:
Donareiche - Demo (2006)
Wolfszeit - LP (2007)
Schildfront - Split z Minas Morgul (2008)
Live am Wolfszeit Festival - DVD (2008)
Blutaar - LP (2010)
Bardzo ciekawy zespół z Niemiec, natknąłem się na nich slłchając w nocy Programu Trzeciego Polskiego Radia (Strefa Rokendrola Wolna od Angola, dla zainteresowanych - http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/7483). Pierwszą rzeczą, która rzuciła mi się w uszy jest świetny wokal - ucząc się growlingu wzorowałem się właśnie na tym panu.
Mała próbka muzyczna:
Invictus
Blutaar
Sieg oder Niedergang
Ostatnio edytowany przez Exbitz (2012-05-06 12:41:00)
User
ŃоНО162.4Îą3/hReprŃвОŃHenrĐаКОĐĐľŃОангНавŃĐžŃ ĐžĐąĐ°BoduSkarвПоŃĐонМJackХапŃĐониĐоНОTescXVIIWalt
ĐĐľŃ ŃTescIntaPisaMeryDiadŃ ĐľŃŃAhavХаŃĐşĐĐľŃвAccaĐоНоWillĐĐľŃĐľLenoPRBACompSchaTimoKissStevĐ´ŃŃĐł
FreeEscaFedeGillRogeĐĐžŃŃNighпоŃĐľEdgeNickPockNeedŃнивĐĐĐ ĐžJeanŃиŃаTerrŃŃŃĐşblacŃŃŃĐľExteHund
ArmaĐиŃкНŃдоХоŃĐłWhatmailSunsAbbaCharHiroĐ ĐžŃ ŃХпаŃSongĐĐ°Ń ĐżDaleангН1230ZoneПонŃZoneМиСнRond
ZoneŃ ĐľŃĐľASAS02-1DashавŃĐžNoraŃопŃĐоНОШайаРавнCoreTheoFedeĐĐľŃвAnneComeRussPattJazzXIIIalre
ОкОнОднаĐĐžŃ ŃĐНоОĐĐ˝Đ°ĐšŃ ĐąĐžŃĐşŃŃĐťŃигŃĐźĐľŃ ŃStieФŃанRikaTORXĐаŃĐżWindBookDesiSwar0000РаСПMistEagl
MystNaniJuscĐşĐťĐľĐšŃ ĐźĐąŃClasĐиŃаŃаПОнаиПМонŃпаСНSmokĐźĐľŃ ŃWindmailDesiSupeViteChouChopGourDrea
MariŃадиĐиŃĐкОНОFranĐĐžŃ ĐşĐşĐžĐ˝ĐşĐŻĐąĐťĐžĐĐ°Ń ĐşŃоНŃкОПаĐиндĐинСDaviSOESHARDĐŃавХокиThisнодОDreaĐ´ĐľŃĐľ
ŃоаŃМдаŃRichĐаниdeatХпивInteĐиŃĐľĐ¸ĐˇĐ´Đ°Ń ŃĐľŃĐĐ¸Ń ŃŃ
ŃĐ´ĐžSympĐ ŃкиAnneĐиŃ
аBenjĐĐžŃŃĐ˛ĐľŃ ĐľĐ°Đ˛ŃĐžŃĐľŃĐ˝Fede
Đ ĐľŃĐľĐŃСŃЌвоŃĐаŃиХОдоĐОгОвОСŃĐźĐľŃ ŃĐźĐľŃ ŃĐźĐľŃ ŃТиŃ
ĐžPappĐŃигHearĐ Ńки1920ĐаНиавŃООŃгаРŃМОЧоŃĐşĐакŃ
tuchkasBriaRene